вторник, 22 ноември 2016 г.

Кашкавалени бюрек банички




 Необходими продукти : 



  • 400 г кори за баница
  • 250 г краве масло 
  • 5 яйца 
  • 300 г кисело мляко 
  • 250 г настърган кашкавал 
  • 1 ч.л сол 


 Начин на приготвяне:


Маслото се разтапя. Разбиват се яйцата, заедно с киселото мляко и солта. Разбърква се. Взема се една кора, която се намазва с разтопеното масло и 1-2 с.л от яйчната смес. В края на кората се разпределя част от настъргания кашкавал. Завива се на руло, което се свива във формата на охлюв (розичка). По същия начин се повтаря и с останалите кори. Свитите банички се подреждат в намаслена форма или тава. Намазват се отгоре с останалото масло и яйчната смес. Изпичат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса - до златиста хрупкава коричка. Поднасяме баничките топли, с кисело мляко или чаша студен айрян! Да Ви е сладко ! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар